social image
  • ВИРТУЕЛЕН СОВЕТНИК ЗА ПАЦИЕНТИ СО ХЕМАТОЛОШКИ И ОНКОЛОШКИ ЗАБОЛУВАЊА

ДОНИРАЈ ЗА ХЕМА-ОНКО

Примател: ХЕМА-ОНКО Скопје
 

Jапонски печурки - Шитаке, Маитаке и Реиши 27.04.2022 Tри лековити јапонски печурки - Шитаке, Маитаке и Реиши т.н. медицински печурки веќе илјадници години се користат Види детали
Работна средба со министерот за здравство д-р Беки... 31.03.2022 Претставници на Здружението ХЕМА имаа работна средба со министерот за здравство д-р Беким Сали Види детали
ВЕБИНАР- Инфекции кај трансплантирани пациенти,ва... 27.12.2021 Здружението ХЕМА во соработка со Здружението за хематологија на Македонија на 23 декември 2021 година, со почеток во 18.... Види детали
Види ги сите нови вести

Причини за нашето постоење

Нашата мисија и причина за постоење, е искрена желба за поддршка на пациенти и нивни негуватели, во процесот на лекување на хематолошки малигнитети, сѐ со цел за подобрување на квалитетот на лекување на овие пациенти и квалитетот на нивниот живот, во нашето општество.
Здружение за помош и поддршка на пациенти со хематолошки заболувања и нивни негуватели - ХЕМА е формирано со слободно здружување на граѓани, со цел да им се понудат поддршка и информации на пациентите, негувателите и семејствата засегнати од хематолошки заболувања.

Наши кампањи

Септември 2019

Одбележување на светскиот месец за хематолошки малигни заболувања

Септември 2020

Одбележување на светскиот месец за хематолошки малигни заболувања
СТАНИ ЧЛЕН НА ХЕМА-ОНКО

Публикации

Сите публикации имаат една цел а тоа е: полесна идентификација на хематолошките заболувања и нивно лекување.

Организации во кои членуваме