Актуелно

Советодавно тело на претставници на пациенти-Community Advisory Board (CAB)

Претставниците на пациентите соработуваат со истражувачите, академските претставници, здравствените власти, фармацевтските компании и други чинители на здравството и здравствениот систем.

Прочитај повеќе

Вести од CML HORIZONS 2020

Од 6-8 ноември 2020 година се одржа виртуелната конференција CML Horizons

Прочитај повеќе

Препораки за превенција од корона вирусот(COVID-19) кај пациентите со хронична миелоична леукемија(ХМЛ)

Препораки за превенција од корона вирусот(COVID-19) кај пациентите со хронична миелоична леукемија(ХМЛ)

Прочитај повеќе