Kориста од суплементи за заболените од канцер

Употребата на омега-3 масните киселини, EPA и DHA, и многу високи нивоа на витамин А и Д било асоцирано со 44% помал ризик од смрт поради карцином на белите дробови, додека дневна употреба на останати суплементи во исхраната било поврзано со 30% намалување на ризикот од смрт кај пациентите со белодробен карцином.

Прочитај повеќе

Антиканцероген потенцијал на Зелениот Чај

Истражувачите од Louisiana State University покажале дека полифенолите од зелениот чај може да имаат улога во намалувањето на нивото на материите во телото кои се поврзани со прогресија на карциномот на простатата, според наодите од една мала студија која вклучувала 26 мажи со карцином на простатата.

Прочитај повеќе

Aнтиканцероген потенцијал на калциумот

Една студија публикувана во Archives of Internal Medicine покажува дека зголемен внес на калциум со исхраната или додатоци во исхраната може да го намали ризикот од колоректален карцином до 23% кај жените.

Прочитај повеќе