Цитостатици

Повеќе од 50 цитостатици се во моментов на располагање за лекување на карциноми и многу повеќе се тестираат за нивната способност да ги уништат клетките на ракот.

Прочитај повеќе

Генетско тестирање

Генетско тестирање е процес кој вклучува испитување на генетскиот материјал на поединци за присуство на некаква промена која укажува зошто тие можеби развиле некаква болест или нарушување.

Прочитај повеќе