Вести од CML HORIZONS 2020

Од 6-8 ноември 2020 година се одржа виртуелната конференција CML Horizons

Прочитај повеќе

РК Вардар 1961 се приклучи во кампањата за подигнување на свеста за хематолошки малигни заболувања

Оваа година двојниот европски првак во ракомет, Вардар 1961 се приклучи во кампањата за подигнување на свеста за хематолошки малигни заболувања во организација на Здружението ХЕМА.

Прочитај повеќе

Препораки за превенција од корона вирусот(COVID-19) кај пациентите со хронична миелоична леукемија(ХМЛ)

Препораки за превенција од корона вирусот(COVID-19) кај пациентите со хронична миелоична леукемија(ХМЛ)

Прочитај повеќе