РК Вардар 1961 се приклучи во кампањата за подигнување на свеста за хематолошки малигни заболувања

Оваа година двојниот европски првак во ракомет, Вардар 1961 се приклучи во кампањата за подигнување на свеста за хематолошки малигни заболувања во организација на Здружението ХЕМА.

Снимени се 5 клипови со ракометарите од РК Вардар 1961- Иван Чупиќ, Борко Ристовски, Тимур Димиров,Филип Талески и Глеб Калараш Да им дадеме поддршка на овие лица за побрзо излекување....

#Секоја година во Македонија околу 500 лица ќе бидат дијагностицирани со некој вид на леукемија, лимфом или миелом
#Леукемијата е најчест тип на рак дијагностициран кај лица од 0-29 години #Во светот над 309.000 лица умираат годишно од леукемија
#Околу 74% од глобалната популација не знае дека лимфомот е тип на малигно заболување

  

Категории

Пребарување

Најнови вести

Тагови

Популарни вести

Архива на вести