Антиканцероген потенцијал на Зелениот Чај

Истражувачите од Louisiana State University покажале дека полифенолите од зелениот чај може да имаат улога во намалувањето на нивото на материите во телото кои се поврзани со прогресија на карциномот на простатата, според наодите од една мала студија која вклучувала 26 мажи со карцином на простатата.

Прочитај повеќе

Aнтиканцероген потенцијал на селенот

Научниците открија дека селенот може да има улога во заштитата на кожата од развојот на базоцелуларниот и сквамоцелуларниот карцином.

Прочитај повеќе

Aнтиканцероген потенцијал на калциумот

Една студија публикувана во Archives of Internal Medicine покажува дека зголемен внес на калциум со исхраната или додатоци во исхраната може да го намали ризикот од колоректален карцином до 23% кај жените.

Прочитај повеќе