Цитостатици

Повеќе од 50 цитостатици се во моментов на располагање за лекување на карциноми и многу повеќе се тестираат за нивната способност да ги уништат клетките на ракот.

Прочитај повеќе

Генетско тестирање

Генетско тестирање е процес кој вклучува испитување на генетскиот материјал на поединци за присуство на некаква промена која укажува зошто тие можеби развиле некаква болест или нарушување.

Прочитај повеќе

Kориста од суплементи за заболените од канцер

Употребата на омега-3 масните киселини, EPA и DHA, и многу високи нивоа на витамин А и Д било асоцирано со 44% помал ризик од смрт поради карцином на белите дробови, додека дневна употреба на останати суплементи во исхраната било поврзано со 30% намалување на ризикот од смрт кај пациентите со белодробен карцином.

Прочитај повеќе