Вести од CML HORIZONS 2020


Од 6-8 ноември 2020 година се одржа виртуелната конференција CML Horizons во организација на за претставници на пациенти со хронична миелоидна леукемија(ХМЛ) на кој учествуваше и Здружението ХЕМА како полноправен член на оваа мрежа.

Во рамките на конференцијата на претставници на пациенти со хронична миелоидна леукемија (ХМЛ) се одржа и регионален состанок на претставници од Источна Европа на кој учествуваше и Здружението ХЕМА. Една од темите на дискусија беше и пристапот до современа терапија за пациентите во овој регион.
 

Поврзани вести

Категории

Пребарување

Најнови вести

Тагови

Популарни вести

Архива на вести